Evita-Amenzi.ro

Stai la curent cu actele AUTO.

Termeni şi Condiţii

Achiziţia RCA-ului

Prin folosirea platformei evita-amenzi.ro, declar că am împlinit vârsta de 18 ani.

Prin folosirea platformei evita-amenzi.ro, înţeleg faptul că în procesul de achiziție a asigurării de răspundere civilă auto (RCA) de pe platforma evita-amenzi.ro, introducerea datelor personale care nu corespund cu cele ale proprietarului vehiculului înregistrat în certificatul de înmatriculare (talon) și cartea vehiculului (inclusiv nume, adresă, codul numeric personal etc.) va anula valabilitatea asigurării. Recunosc că este necesar ca toate informațiile furnizate în polița RCA să fie identice cu cele din documentația vehiculului pentru a asigura valabilitatea acesteia.

Prin folosirea platformei evita-amenzi.ro, declar că în eventualitatea identificării unor nereguli între datele completate în asigurarea RCA emisă prin platforma evita-amenzi.ro și realitate, voi suporta toate consecințele ce decurg din aceasta și exonerez societatea Evita Amenzi SRL de orice responsabilitate juridică pentru eventualele prejudicii care pot apărea din cauza introducerii eronate a datelor referitoare la proprietarul sau vehiculul asigurat în cadrul poliței de asigurare obligatorie RCA.

Actualizări date expirare documente

Important: Actualizarea în timp real este posibilă doar pentru asigurările RCA întocmite direct pe platforma evita-amenzi.ro.

Notă: Dacă ați emis un nou document la mai mult de 2 zile după expirarea precedentului sau dacă la momentul înregistrării vehiculului pe evita-amenzi acesta nu avea un document valid, este necesar să „notificați” platforma. Pentru I.T.P. și Rovinietă, actualizarea datelor pe site-urile publice se face în ziua emiterii acestora. Pentru RCA, actualizarea se face după 1-7 zile de la emitere și numai dacă documentul este în perioada de valabilitate. Actualizarea în platformă se poate face cu un simplu clic pe icoana ( cheia ) albastră de lângă fiecare mașină înregistrată cu gratuitate. Vehiculele cu abonament sunt actualizate automat și periodic de catre platforma .

 ATENTIE : Orice schimbare in datele unei masini inregistrate in platforma ( anulare RCA,anulare rovinieta,schimbare destinatie folosinta dintr-o categorie in alta categorie auto e.t.c. ) inseamna pentru platforma o alta masina decat cea inregistrata anterior,chiar daca isi pastreaza aceleasi date de inmatriculare ,iar utilizatorul trebuie sa o inregistreze in platforma ca o alta masina decat cea precedenta,pentru a se procesa noile date.

Prin continuarea procesului de înregistrare, declarați că vehiculele pe care le introduceți vă aparțin sau aveți autorizația proprietarului legal. Confirmați că veți folosi datele procesate și alertele SMS exclusiv pentru a fi informat înaintea expirării documentelor, în scopul de a vă asigura că circulați cu toate documentele necesare actualizate și valide pentru drumurile publice.

Prin înregistrarea datelor personale și ale vehiculelor în platformă, confirmați că sunteți de acord cu prelucrarea automată a informațiilor disponibile pe site-urile publice pentru verificarea I.T.P., Rovinietei și asigurării RCA, inclusiv a licențelor de transport.

În momentul în care introduceți datele de identificare ale vehiculului sau vehiculelor, vă exprimați acordul de a primi SMS-uri de la www.evita-amenzi.ro pentru notificarea expirării documentelor auto procesate de platformă, precum și mesaje informative prin E-mail, SMS și WhatsApp de la numerele de telefon indicate în secțiunea de contact a platformei evita-amenzi.ro.

Dacă doriți să nu mai primiți alerte SMS, puteți să ștergeți vehiculul respectiv din contul evita-amenzi sau să vă ștergeți definitiv contul (opțiunea poate fi găsită în partea de jos a platformei).

Orice neconcordanță între numărul de înmatriculare și seria VIN (număr de serie al caroseriei, șasiului sau numărul de identificare) cade în sarcina persoanei fizice sau juridice care a înregistrat aceste date pe www.evita-amenzi.ro. Aceasta eliberează platforma evita-amenzi.ro de orice răspundere legată de erori în date sau termenele acestora.

De reținut: Există o rată de eroare de 1/1000 în transmiterea SMS-urilor din cauza rețelelor de telefonie. Prin urmare, este esențial să verificați de asemenea data de expirare a documentelor direct pe platforma evita-amenzi.ro.

După ce au trecut 7 zile de la expirarea unui document, evita-amenzi.ro nu va mai actualiza automat datele pentru vehiculele înregistrate în mod gratuit. Este responsabilitatea exclusivă a utilizatorului care a înregistrat vehiculul pe platformă să verifice dacă documentele au fost actualizate în bazele de date publice. Utilizatorul are posibilitatea să reproceseze informațiile vehiculului în cont pentru a notifica sistemul că documentul respectiv este acum valid și pentru a monitoriza termenul de expirare.

ITP

Valabil pentru autovehiculele noi, înmatriculate pentru prima oară in Romania:

Datorită faptului că în link-ul de verificare ITP (nu se va regăsi maşina deoarece nu a fost supusă încă unei inspecţii tehnice periodice, termenul pentru prima verificare ITP se calculează începând de la prima înregistrare sau înmatriculare pe o perioadă ce variază în funcţie de categoria vehiculului (La autoturisme 3 ani de la data primei inmatriculari).

Intervalele periodice de expirare a ITP-ului pe categorii de vehicule:

 1. autovehicule destinate transportului de persoane care au, in afara locului conducatorului, mai mult de 8 locuri pe scaune – la 6 luni;
 2. autovehicule destinate transportului de persoane care au, in afara locului conducatorului, cel mult 8 locuri pe scaune – la 2 ani;
 3. autovehicule utilizate pentru transportul de persoane in regim de taxi, în regim de inchiriere şi pentru invătarea conducerii auto – la 6 luni, si autovehicule speciale ambulanta – la 1 an;
 4. autovehicule destinate transportului de marfuri, avand o masă totala maxima autorizata mai mare de 3.500 kg – la 1 an;
 5. remorci şi semiremorci avand o masa totala maxima autorizata mai mare de 3.500 kg – la 1 an;
 6. autovehicule cu cel putin 4 roti, destinate transportului de marfuri, avand o masa totală maxima autorizata care nu depaseste 3.500 kg, cu exceptia tractoarelor – la 1 ani;
 7. remorci si semiremorci avand o masa totala maxima autorizata care nu depaseste 3.500 kg – la 2 ani;
 8. motociclete, mopede, autovehicule cu 3 roti si cvadricicluri – la 2 ani;
 9. tractoare avand o masa totala maxima autorizata mai mare de 3.500 kg – la 1 an;
 10. tractoare avand o masa totala maxima autorizata care nu depaseste 3.500 kg – la 2 ani;
 11. remorci şi semiremorci apicole – la 3 ani.

     Autovehiculele destinate transportului de persoane care au, în afara locului conducatorului, mai mult de 8 locuri pe scaune, autovehiculele utilizate pentru transportul de persoane în regim de taxi, în regim de inchiriere şi pentru invatarea conducerii auto se supun primei inspectii tehnice periodice la un an, dacă la data primei inmatriculari în România au fost noi.

b. Dacă aţi efectuat I.T.P. iar în baza de date R.A.R. datele nu sunt actualizate după 24 de ore, puteţi formula o petiţie către R.A.R.

c. Seria VIN trebuie să conţină obligatoriu 17 caractere . Pentru motociclete si alte vehicule cu seria formata din mai putin de 17  caractere,se aduga seria cartii de identitate a vehiculului (Seria C.I.V. de forma: E010203, care se gaseste in cartea de identitate a masinii sub codul de bare si in talon la pozitia X sau Y  ) 

ROVINIETĂ

Vă informăm că pe platforma evita-amenzi.ro, va fi afișată doar data de sfârșit a valabilității rovinietei, nu și data de început. Atenție dacă achiziționați rovinietă, RCA sau licență de transport pentru o dată care este ulterioară înregistrării vehiculului pe evita-amenzi.ro sau verificării scadenței în platformă.

Dacă în baza de date CNAIR o rovinietă apare ca fiind valabilă pe baza seriei caroseriei, dar este asociată cu un alt număr de înmatriculare decât cel introdus de utilizator în platforma evita-amenzi.ro, va fi afișat mesajul „Nu există”.

Vă aducem la cunoștință că pentru rovinietele cu valabilitate de 1 zi nu se vor trimite notificări, alerte sau mesaje SMS.

Platforma evita-amenzi.ro încetează să verifice automat datele vehiculelor înregistrate gratuit după ce utilizatorul a fost alertat în scris (prin SMS sau notificare push).

Pentru vehiculele fără abonament, dacă au trecut 7 zile de la expirarea unui document și aplicația nu a actualizat acest detaliu, aveți posibilitatea de a procesa manual vehiculul pentru ca sistemul să vă poată afișa noile termene de expirare.

RCA

Avertisment: D


atele se actualizează în termen de 1-7 zile de la emitere pe site-urile publice.

a. Consumatorii pot confirma prezența poliței RCA achiziționate accesând baza de date CEDAM (www.asfromania.ro) după un interval de cateva zile de la data emiterii poliței.

b. Platforma evita-amenzi.ro va actualiza și va afișa datele celei mai recente polițe RCA emise pentru un vehicul. Așadar, în cazul achiziției unui vehicul și dacă noul proprietar nu a emis o poliță RCA în numele său în termenii prevăzuți de lege, platforma va reflecta valabilitatea poliței RCA a proprietarului anterior, în conformitate cu datele din baza de date CEDAM.

c. Dacă dețineți o poliță RCA în vigoare și au trecut 7 zile de la emiterea acesteia, polița a intrat în perioada de valabilitate și, după reîmprospătarea datelor, în platformă apare ca fiind inexistentă, atunci este posibil să fie vorba de o eroare în introducerea datelor în polița RCA sau că asigurarea nu a fost înregistrată în baza de date BAAR de către asigurător. Este recomandat să contactați agentul sau brokerul care a emis polița RCA pentru a corecta greșeala și, ulterior, să reîmprospătați informațiile pe evita-amenzi.ro pentru a actualiza noile date.

 

Licenţa de transport

Pe platforma evita-amenzi.ro vor fi afișate licențele de transport(copiile conforme) pentru mărfuri și persoane, inclusiv conformitatea și valabilitatea acestora, conform datelor publice disponibile în baza de date a Autorității Rutiere Române (ARR).

Situații de forță majoră

Termenul de „forță majoră” se aplică în situații excepționale când datele publice, pe care platforma evita-amenzi.ro le utilizează și le prezintă, devin inaccesibile fie din cauza restricționării accesului gratuit, fie datorită schimbărilor legislative. În astfel de cazuri, ne rezervăm dreptul de a suspenda procesarea automată a datelor. Utilizatorilor li se va oferi posibilitatea să își actualizeze manual datele referitoare la scadența documentelor.

În eventualitatea în care accesul la date devine condiționat de un cost sau dacă tarifele pentru mesajele SMS sunt majorate de către operatorii de telefonie, vom solicita utilizatorilor să suporte diferența de cost apărută. Dacă utilizatorul alege să nu suporte aceste costuri suplimentare, vom suspenda procesarea datelor si trimiterea de alerte SMS pentru vehiculul sau vehiculele înregistrate de acesta în platformă până la conformarea cu noile tarife.

Forţa majoră nu modifică politica de retur a serviciilor digitale. Nu se vor face retururi pentru erori, indisponibilitate platformă sau alte evenimente.

Informațiile tale

Toate informaţiile tale pot fi şterse printr-o simplă cerere la adresa de e-mail office@evita-amenzi.ro

Identitate platformă

Adresa sitului web este de prezentare este: https://evita-amenzi.ro/ 

şi platforma de verificare este https://evita-amenzi.ro/verifica/

Atât site-ul de prezentare cât şi platforma de verificare sunt administrate de societatea Evita Amenzi SRL

Politica de livrare a serviciilor

Pentru utilizatorii care achizitioneaza cu plata serviciile în platforma , beneficiul gratuit limitat de timp si alerte pentru prima mașină înregistrată,se va upgrada de la un serviciu limitat,la un serviciu fără limite de alerte SMS si e-mail,toate serviciile din meniul platformei,valabil pentru o perioadă de un an de la data inregistrarii platii in sistemul platformei. 

După efectuarea plății, veți primi confirmarea comenzii prin e-mail și/sau SMS .

Livrarile de servicii se efectuează instant odată cu confirmarea plăţii.

Pentru vehiculele înregistrate anual , platforma va actualiza automat, lunar, datele vehiculelor pentru a asigura că sistemul este la zi cu valabilitatea documentelor. Astfel, nu mai este necesară reprocesarea manuală din partea utilizatorului.

Perioada de un an pentru care se aplică serviciul este calculată începând cu data confirmării plății în sistemul de plată al platformei.

O plată efectuată poate fi rambursată exclusiv în cazul în care utilizatorul nu a inițiat procesarea datelor pentru niciun vehicul după achitarea abonamentului.

Platforma Evita-Amenzi oferă posibilitatea de a adăuga gratuit un singur vehicul, cu un număr limitat de e-mail de alertă care poate fi modificat de către aplicație după cum este sau se consideră necesar. De asemenea, pentru vehiculele înregistrate cu plata anuala, numărul de alerte SMS si E-mail sau notificări push este nelimitat 

ATENȚIE! Acțiunile repetitive, cum ar fi ștergerea și adăugarea altor vehicule în număr mare, sunt considerate SPAM, iar aplicația își rezervă dreptul de a restricționa accesul utilizatorului, cu sau fără notificare prealabilă din partea evita-amenzi.ro.

Dezactivarea platii recurente ( plata recurenta inseamna debitarea la perioade fixe de timp ( 1 an) a cardului dvs. bancar,in vederea prelungirii serviciilor achizitionate ) se va putea face din setarile contului dvs. de utilizator al platformei,sau prin stergerea vehiculelor active in contul utilizatorului,sau prin stergerea totala a contului.Nu se poate realiza doar prin stergerea sau dezinstalarea aplicatiei.

Plata recurenta se va debita doar pentru masinile active din contul utilizatorului. ( de exemplu,ati avut 2 masini,ati sters una,debitarea sa va face doar pt. cea ramasa activa).Serviciile platformei 15 Ron/anual/vehicul (exlusiv TVA )

Platforma își rezervă dreptul de a restricționa accesul oricărui utilizator, cu sau fără notificare prealabilă!

Politica de retur 

Evita-amenzi.ro oferă un serviciu digital, prin urmare posibilitatea de retur rămâne strict la decizia noastră (în funcţie de circumstanţele plăţii şi a situaţiei).

Circumstanţe de retur:

achiziţie din greşeală de abonamente de catre utilizator, în termen maxim de 3 zile calendaristice (nu se poate returna plata daca utilizatorul a procesat deja un vehicul sau mai multe).

Ne puteţi contacta la office@evita-amenzi.ro pentru cereri de retur comandă.

 

Informațiile tale

Toate informaţiile tale pot fi şterse printr-o simplă cerere la adresa de e-mail office@evita-amenzi.ro

Atenţie: Odată trimisă cererea de ştergere a datelor, nu va mai fi posibilă creearea unui cont cu acelaşi număr de telefon. Se poate trece peste această piedică doar dacă utilizatorul achiziţionează serviciile pentru cel putin un auto( vehicul ) .

 

 

Derulează în sus

Agent Evita-Amenzi
Timpul de răspuns variază

Agent Evita-Amenzi
Salut 👋

Cum te pot ajuta?
1:40
×
Vorbeşte cu noi