Termeni şi Condiţii

1.Declar ca am varsta de 18 impliniti.

2.IMPORTANT: Actualizari date expirare:

DACA ATI INTOCMIT UN DOCUMENT NOU LA MAI MULT DE 2 ZILE DUPA EXPIRAREA CELUI VECHI ,SAU IN MOMENTUL INREGISTRARII MASINII PE EVITA-AMENZI ERA INEXISTENT, TREBUIE SA „SPUNETI” PLATFORMEI ( I.T.P. si Rovinieta in aceeasi zi cand le intocmiti,R.C.A .doar dupa 5 ZILE de la intocmire si sa fie intrat in termenul de valabilitate) SE POATE ACTUALIZA CU click PE CHEIA ALBASTRA DIN PARTEA DREAPTA A FIECAREI MASINI INREGISTRATE  (Doar la masinile cu gratuitate.La cele cu abonament nu trebuie sa faceti nimic,actualizeaza aplicatia periodic )

 Prin continuarea inregistrarii declarati ca autovehiculul(e) sau masina(e) pe care le veti introduce va apartin de drept,sau aveti imputernicirea detinatorului de drept al lor,ca veti folosi datele procesate si alertele sms doar in scopul de a fi informat inaintea expirarii unui document dintre cele procesate in platforma,cu scopul de a circula pe drumurile publice cu toate documentele obligatorii in termen de valabilitate.

 Prin continuarea inregistrarii datelor dumneavoastra si ale autovehiculelor pe care le veti introduce in platforma,comfirmati ca sunteti de acord cu prelucrarea automata cu ajutorul platformei evita-amenzi,a datelor de pe site-urile  publice pentru verificare inspectie tehnica periodica,rovinieta,asigurare de raspundere civila obligatorie ,licente de transport !

Daca ai introdus datele de identificare ale masinii(lor) esti de acord sa primesti SMS-uri din partea www.evita-amenzi.ro pentru notificarea expirarii unui document auto dintre cele procesate de catre platforma evita-amenzi.ro si mesaje de informare SMS si WhatsApp de la numerele de telefon din rubrica informatii de contact  ale platformei evita-amenzi.ro .

Pentru a nu mai primi alerte SMS este suficient sa stergeti respectiva masina din contul evita-amenzi sau stergeti definitiv contul ( gasiti optiunea in partea de jos a platformei).

Necorelarea dintre NUMĂRUL de înmatriculare şi SERIA VIN (serie caroserie, şasiu, număr identificare) este direct responsabilitatea persoanei fizice sau juridice care a înregistrat datele pe www.evita-amenzi.ro şi exonerează evita-amenzi.ro de orice responsabilitate(erori de termene, lipsa date ) .

Important : Retelele de telefonie pot da eroare 1/1000 in transmiterea SMS-ului,de aceea este important sa verificati scadenta documentelor si pe platforma evita-amenzi.ro
 

Începând cu a 7-a zi după expirarea unui document, evita-amenzi.ro nu va mai procesa AUTOMAT datele masinilor inregistrate GRATUIT 
Pentru a verifica dacă a fost actualizat un document in bazele de date publice, este responsabilitatea exclusivă a persoanei care a înregistrat vehiculul în baza de date a platformei ! Aceasta poate reprocesa din nou maşina din cont pentru a informa sistemul că documentul respectiv este acum activ şi se poate urmări termenul de expirare.

I.T.P.

a. Pentru autovehiculele noi, înmatriculate pentru prima oară in Romania:

Datorită faptului că în link-ul de verificare ITP (nu se va regăsi maşina deoarece nu a fost supusă încă unei inspecţii tehnice periodice, termenul pentru prima verificare ITP se calculează începând de la prima înregistrare sau înmatriculare pe o perioadă ce variază în funcţie de categoria vehiculului (La autoturisme 3 ani de la data primei inmatriculari).

Periodicitate ITP – Intervalul sau perioada de timp la care este obligatorie efectuarea ITP – inspecţiei tehnice periodice, in funcţie de categoria vehiculelor :

 1. autovehicule destinate transportului de persoane care au, in afara locului conducatorului, mai mult de 8 locuri pe scaune – la 6 luni;
 2. autovehicule destinate transportului de persoane care au, in afara locului conducatorului, cel mult 8 locuri pe scaune – la 2 ani;
 3. autovehicule utilizate pentru transportul de persoane in regim de taxi, în regim de inchiriere şi pentru invătarea conducerii auto – la 6 luni, si autovehicule speciale ambulanta – la 1 an;
 4. autovehicule destinate transportului de marfuri, avand o masă totala maxima autorizata mai mare de 3.500 kg – la 1 an;
 5. remorci şi semiremorci avand o masa totala maxima autorizata mai mare de 3.500 kg – la 1 an;
 6. autovehicule cu cel putin 4 roti, destinate transportului de marfuri, avand o masa totală maxima autorizata care nu depaseste 3.500 kg, cu exceptia tractoarelor – la 1 ani;
 7. remorci si semiremorci avand o masa totala maxima autorizata care nu depaseste 3.500 kg – la 2 ani;
 8. motociclete, mopede, autovehicule cu 3 roti si cvadricicluri – la 2 ani;
 9. tractoare avand o masa totala maxima autorizata mai mare de 3.500 kg – la 1 an;
 10. tractoare avand o masa totala maxima autorizata care nu depaseste 3.500 kg – la 2 ani;
 11. remorci şi semiremorci apicole – la 3 ani.

     Autovehiculele destinate transportului de persoane care au, în afara locului conducatorului, mai mult de 8 locuri pe scaune, autovehiculele utilizate pentru transportul de persoane în regim de taxi, în regim de inchiriere şi pentru invatarea conducerii auto se supun primei inspectii tehnice periodice la un an, dacă la data primei inmatriculari în România au fost noi.

b. Dacă aţi efectuat I.T.P. iar în baza de date R.A.R. datele nu sunt actualizate după 24 de ore, puteţi formula o petiţie către R.A.R.

c. Seria VIN trebuie să conţină obligatoriu 17 caractere . Pentru motociclete si alte vehicule cu seria formata din mai putin de 17  caractere,se aduga seria cartii de identitate a vehiculului (Seria C.I.V. de forma: E010203, care se gaseste in cartea de identitate a masinii sub codul de bare si in talon la pozitia X sau Y  ) 

    ROVINIETA :

ATENTIE :Platforma evita-amenzi va afisa data de sfarsit a valabilitatii,nu si data de incepere a valabilitatii (atentie daca ati cumparat Rovinieta sau RCA sau licenta de tranport cu o data ulterioara zilei la care ati inregistrat masina pe evita-amenzi.ro sau data la care verificati scadenta in platforma) .

Se va afisa NU exista rovinieta daca in baza de date CNAIR rovinieta figureaza ca valabila dupa seria caroseriei dar corelata cu alt numar de inmatriculare decat cel scris de utilizator in platforma evita-amenzi.ro 

– Pentru rovinietele cu valabilitate de 1 zi sau 7 zile nu se trimit înştiinţări ,alerte,SMS .

-evita-amenzi.ro se opreşte din verificat automat  datele maşinilor cu gratuitate dupa alertarea utilizatorului in scris ( SMS sau notificare push) .

-La masinile fara abonament,dacă au trecut 7 zile de la data expirării unuia dintre documente, iar aplicatia nu l-a actualizat,aveţi opţiunea de a reprocesa manual maşina pentru ca sistemul să vă afiseze noul sau noile termene de expirare.

R.C.A.

ATENTIE : 5 zile dupa intocmire .

a. Prin accesarea bazei de date CEDAM (www.asfromania.ro), consumatorii pot verifica existenţa poliţei achiziţionate ( 5 zile de la data încheieri poliţei RCA)

b. Evita-amenzi.ro va procesa datele celei mai noi poliţe încheiate pentru un auto-
vehicul, astfel, pentru cei care au cumpărat un autovehicul şi nu au încheiat RCA pe numele noului proprietar în termenii legali, evita-amenzi.ro va afişa valabilitatea RCA a vechiului proprietar conform bazei de date CEDAM

c.Daca aveti RCA valabil,au trecut 5 zile de la intocmire,este intrat in termenii de valabilitate,ati dat pe reprocesare date,iar in platforma va apare ca inexistent.atunci poate fi doar greseala de editare in polita RCA sau asigurarea nu a fost inregistrata la BAAR de catre asigurator .Sunati agentul sau brokerul care a intocmit polita RCA sa indrepte eroarea,apoi  reprocesati pe evita-amenzi pentru a putea actualiza noile date.

Licentele de transport

Platforma evita-amenzi va afişa doar licenţele ( copii conforme) de transport  marfuri si persoane si valabilitatea lor din baza de date publică ARR.

 FORTA MAJORA  

 Forta majora intervine in cazul in care datele publice de pe platformele de unde culegem datele expuse in platforma evita-amenzi.ro ,devin inaccesibile gratuit sau inaccesibile public prin schimbarea legislatiei( In cazul acesta de forta majora vom opri procesarea datelor,vom acorda posibilitatea utilizatorului de a-si edita manual datele scadente de expirare ale documentelor )

 In cazul in care datele vor fi accesibile contracost sau retelele de telefonie vor majora preturile SMS,vom cere utilizatorului sa achite diferenta de cost survenita (fara nici un fel de adaos din partea evita-amenzi.ro).In cazul in care utilizatorul refuza,vom opri procesarile pentru masina sau masinile inregistrate de catre el in platforma pana la data in care utilizatorul se conformeaza noilor costuri.

Cine ești (suntem)

Adresa sitului web este de prezentare este: https://evita-amenzi.ro/ 

şi platforma de verificare este https://evita-amenzi.ro/verifica/

Atât site-ul de prezentare cât şi platforma de verificare sunt administrate de societatea Evita Amenzi SRL

3.Politica de livrare abonamente alerte expirare documente.

La primul abonament facut in platforma,gratuitatea primei masini introduse se transforma si ea din gratuitate cu limita alerte SMS,in fara limite de alerte,1 an de la data crearii contului,daca la data primului abonament platit,gratuitatea nu este expirata.

În urma plăţii, veţi primi un e-mail si/sau SMS de confirmare comandă iar limita de masini a contului dvs. va fi mărită.

Termen de livrare: instant

La masinile inregistrate cu plata anuala (3 Euro sau 15 Ron pe 365 de zile), platforma va procesa AUTOMAT, lunar, datele,pentru a informa sistemul despre actualizarea valabilitatii documentelor,deci utilizatorul nu mai este nevoit sa reproceseze manual.

Termenul de 1 (un) an se calculeaza de la data confirmarii platii masinii(lor) in sistemul de plati al platformei.

O plata poate fi returnata doar daca utilizatorul nu a procesat datele nici unui vehicul dupa plata abonamentului.

Evita-Amenzi permite adăugarea unei singure maşini gratuit cu o limita de sms-uri de înştiinţare,numar care poate fi modificat de catre aplicatie oricand ii este sau considera necesar, si nelimitat numar de alerte SMS sau push pentru masinile  cu plata anuala pentru mentenanta si SMS-uri notificare.

 ATENTIE ! Procesarile multiple ( stergerea si adaugarea altui vehicul) sunt considerate SPAM iar aplicatia va bloca accesul utilizatorului cu sau fara notificarea utilizatorului de catre evita-amenzi.ro

 Platforma isi rezerva dreptul de a restrictiona orice utiizator,cu sau fara instiintarea utilizatorului !

4.Politica de retur plati abonamente.

Evita-amenzi.ro oferă un serviciu digital, prin urmare posibilitatea de retur rămâne strict la decizia noastră (în funcţie de circumstanţele plăţii şi a situaţiei).

Circumstanţe de retur.

achiziţie din greşeală de abonamente de catre utilizator,în termen maxim de 3 zile.calendaristice (nu se poate returna plata daca utilizatorul a procesat deja un vehicul sau mai multe).

Ne puteţi contacta la office@evita-amenzi.ro pentru cereri de retur comandă.

 

Informațiile tale.

Toate informaţiile tale pot fi şterse printr-o simplă cerere la adresa de e-mail office@evita-amenzi.ro

Informații suplimentare

De la care părți terțe primim date

Datele sunt primite de pe site-urile publice de verificare precum

site-ul RAROM(https://prog.rarom.ro/rarpol/rarpol.asp),

site-ul erovinieta(https://www.erovinieta.ro/)

 site-ul ARR(http://213.177.9.75:9998)

 si sit-ul AIDA https://www.aida.info.ro/polite-rca

 

Derulează în sus

Agent Evita-Amenzi
Timpul de răspuns variază

Agent Evita-Amenzi
Salut 👋

Cum te pot ajuta?
1:40
×
Vorbeşte cu noi