Evita-Amenzi.ro

Stai la curent cu actele AUTO.

Totul despre RCA: Ghid și Sfaturi

 

Ce este RCA?

RCA, sau asigurarea de răspundere civilă auto, este o poliță obligatorie în România pentru toți proprietarii de vehicule. Aceasta acoperă pagubele produse terților în caz de accidente auto provocate de asigurat. Pentru a conduce legal pe drumurile din România, fiecare șofer trebuie să aibă o asigurare RCA validă.

 

Cum funcționează RCA?

Polița RCA este emisă pe un anumit termen și trebuie reînnoită periodic. În cazul unui accident, asigurarea RCA acoperă costurile daunelor materiale și leziunilor corporale cauzate terților, până la limitele stabilite de poliță. Nu acoperă daunele propriului vehicul – pentru aceasta, proprietarii pot opta pentru o asigurare CASCO.

 

Cum să alegi RCA?

Alegerea unei asigurări RCA trebuie să se bazeze pe mai mulți factori, cum ar fi prețul poliței, reputația asiguratorului și serviciile adiționale oferite. Este important să comparați ofertele mai multor asiguratori și să citiți cu atenție termenii și condițiile înainte de a semna polița.

 

Beneficii RCA

Pe lângă faptul că este obligatorie, polița RCA vine cu mai multe beneficii. Oferă protecție financiară în caz de accidente, asigurându-vă că nu trebuie să plătiți daune semnificative din buzunar. Mai mult, multe companii oferă servicii suplimentare, cum ar fi asistență rutieră, care pot fi de un real ajutor în situații neprevăzute.

 

Sfaturi pentru RCA

Este esențial să vă asigurați că polița RCA este întotdeauna validă și să reînnoiți înainte de expirare. Utilizați platforma evita-amenzi.ro pentru a verifica automat datele de expirare și pentru a primi reminders prin SMS atunci când polița este pe cale să expire. De asemenea, este recomandat să aveți întotdeauna o copie a poliței în vehicul.

 

Amenda pentru lipsa RCA

Conducerea unui vehicul fără o poliță RCA valabilă este ilegală și se sancționează cu amendă. Amenzile pot fi substanțiale și există și riscul de a fi reținut certificatul de înmatriculare sau chiar și plăcuțele de înmatriculare.

 

Totul despre RCA: Ghid și Sfaturi
Derulează în sus

Agent Evita-Amenzi
Timpul de răspuns variază

Agent Evita-Amenzi
Salut 👋

Cum te pot ajuta?
1:40
×
Vorbeşte cu noi