Evita-Amenzi.ro

Stai la curent cu actele AUTO.

Verifica ITP

verifica itp
Siguranță la volan cu Evita-Amenzi.ro: cum poți verifica valabilitatea ITP-ului mașinii tale. Dacă ești proprietar de mașină, sigur știi cât de important este să ai inspecția tehnică periodică (ITP) în termen. În caz contrar, poți primi amenzi semnificative și chiar sancțiuni suplimentare. Din fericire, poți verifica valabilitatea ITP-ului mașinii tale și poți primi notificări prin SMS folosind platforma online Evita-Amenzi.ro, doar cu numărul de înmatriculare.

Verifica ITP în câteva secunde 

CLICK AICI

Pentru a verifica data expirării ITP-ului mașinii tale, accesează pagina web evita-amenzi.ro/verifica și introdu numărul de înmatriculare al vehiculului tău. Platforma va căuta în baza de date oficială a Registrului Auto Român (RAR) și îți va afișa data expirării ITP-ului. Acest proces durează doar câteva secunde și îți economisește timpul și energia necesară pentru a căuta manual informații despre data expirării ITP-ului.

Notificări prin SMS cu 15 de zile înainte de expirarea ITP-ului

Evita-Amenzi.ro îți oferă și posibilitatea de a primi notificări prin SMS cu 15 zile înainte de data expirării ITP-ului. Această opțiune îți permite să fii mereu la curent cu starea legală a vehiculului tău și să poți face programarea la un service auto în timp util, evitând astfel amenzi și sancțiuni suplimentare.

Informații utile despre vehiculul tău

Pe lângă verificarea datelor ITP-ului, platforma Evita-Amenzi.ro îți oferă și posibilitatea de a verifica istoricul de amenzi a mașinii tale, data expirării RCA-ului și rovinietei, precum și alte informaţii utile pentru tine şi maşina ta. Aceste informații sunt disponibile gratuit și sunt utile pentru a evita amenzile de expirare a documentelor AUTO.

Concluzie

Platforma Evita-Amenzi.ro este un instrument indispensabil pentru orice proprietar de vehicul, facilitând verificarea ITP-ului și oferind informații vitale pentru a menține vehiculul conform legislației în vigoare și a evita sancțiuni. 

Poti de asemenea sa verifici ITP-ul masinii pe site-ul oficial RAROM: https://prog.rarom.ro/rarpol/rarpol.asp

Ce înseamnă ITP?

Inspecția Tehnică Periodică (ITP) este un proces esențial și obligatoriu prin care fiecare vehicul înmatriculat este supus unor verificări tehnice pentru a asigura conformitatea cu normele de securitate și de mediu în vigoare. Procesul de ITP evaluează starea tehnică a vehiculului, inclusiv funcționarea corectă a sistemelor și componentelor esențiale, precum frâne, luminile, ștergătoarele și emisiile de gaze. ITP-ul contribuie semnificativ la asigurarea siguranței pe drumuri, prevenind accidentele cauzate de defecțiuni tehnice ale vehiculelor. În plus, un ITP valabil este indispensabil pentru a evita sancțiuni legale și amenzi, demonstrând că vehiculul tău operează în parametrii legali și este apt pentru a circula pe drumurile publice.

Cum verific ITP?

Verificarea valabilității ITP se poate realiza online sau prin verificarea directă a certificatului de înmatriculare al vehiculului, unde este indicată data la care trebuie să fie reînnoită ITP-ul. Online, puteţi verifica ITP, rovinieta şi RCA, introducând numărul de înmatriculare pe aplicaţia evita-amenzi sau pe evita-amenzi.ro/verifica.

Când expiră ITP?

Data expirării ITP se găsește pe certificatul de înmatriculare al vehiculului sau online pe aplicatia evita-amenzi sau evita-amenzi.ro/verifica. Valabilitatea ITP variază în funcție de vechimea și tipul vehiculului, dar, în general, este necesar să fie reînnoit anual sau la fiecare doi ani.

Puncte cheie – ITP

  1. Dacă vrei să eviți amenzi și să fii sigur că mașina ta este în stare bună de funcționare, nu uita să verifici ITP-ul regulat.
  2. Verifica ITP-ul mult mai simplu online, pe platforma Evita-Amenzi.ro.
  3. Verificarea ITP-ului este esențială pentru a te asigura că autoturismul tău îndeplinește toate normele de siguranță și emisii poluante în vigoare.
  4. Dacă vrei să eviți sancțiunile și amenzi, nu uita să verifici data expirării ITP-ului și să îl reînnoiești în timp util.
  5. Înainte de a pleca într-o călătorie cu mașina, verifică întotdeauna starea tehnică a acesteia, inclusiv ITP-ul.
  6. Pe platforma Evita-Amenzi.ro, poți verifica rapid și ușor ITP-ul și poți fi sigur că mașina ta este în regulă.
  7. Verificarea ITP-ului trebuie efectuată o dată pe an pentru maşinile mai vechi de 12 ani, autoturismele noi prima ITP se va efectua la 3 ani de la data primei inmatriculari daca nu i se schimba categoria de folosinta (taxi,scoala soferi etc.),apoi valabilitatea acesteia durează 2 ani pana la implinirea varstei de 12 ani de la data primei inmatriculari,iar dupa implinirea a 12 ani ITP va trebui efectuata in fiecare an.
  8. Dacă nu verifici ITP-ul la timp, riști amenzi și chiar reținerea mașinii de către autorități,si urmatoarea ITP obilgatorie la RAR nu la orice statie ITP.
  9. Verificarea ITP-ului este importantă pentru a preveni accidentele și pentru a asigura siguranța ta și a celorlalți participanți la trafic.
  10. Înainte de a cumpăra o mașină second-hand, asigură-te că are ITP-ul valabil și că nu vei fi nevoit să faci cheltuieli suplimentare pentru reînnoirea acestuia.
Derulează în sus

Agent Evita-Amenzi
Timpul de răspuns variază

Agent Evita-Amenzi
Salut 👋

Cum te pot ajuta?
1:40
×
Vorbeşte cu noi