Evita-Amenzi.ro

Stai la curent cu actele AUTO.

Intrebari si raspunsuri

Rovinieta
1. Am rovinieta pe serie caroserie dar am schimbat numarul de inmatriculare .
a.-aplicatia nu va afisa rovinieta valabila pana nu cereti CNADNR schimbarea numarului de inmatriculare in baza de date CESTRIN pe e-mail schimbarenumar@andnet.ro sau mergeti in oras la unul din PUNCTELE DE SCHIMBARE a numarului de inmatriculare  AICI
2.Am rovinieta cumparata pe numarul de inmatriculare curent,au trecut mai mult de 10 zile si nu apare in aplicatie:
a-In acest caz verificati mai intai cu ATENTIE numar inmatriculare si serie caroserie (VIN) introduse in aplicatie sa fie aceleasi cu cele din talonul masinii,apoi numar inmatriculare si serie caroserie scrise in rovinieta cumparata.
2.Am cumparat astazi rovinieta si nu apare actualizata in aplicatie :
-Daca datele sunt corecte se va actualiza in 1-5 zile
RCA
Am asigurare RCA valabila dar in aplicatie este afisat NU EXISTA :
a.- asigurarea este facuta de mai putin de 5 zile si nu este inca oficial inregistrata la BAAR ( biroul asiguratorilor ).
b.-gresit scrisa seria caroseriei vehiculului in asigurarea RCA . (contactati asiguratorul sa indrepte eroarea) .Daca seria este scrisa corect in RCA,au trecut mai mult de 5 zile,si nu apare ca existenta oficial pe AIDA  contactati asiguratorul si intrebati de ce nu este inregistrata oficial.
Ce inseamna DECONTARE DIRECTA ? Prin acest sistem, asigurătorul tău RCA se ocupă direct de plată service-ul care îți va repara autovehiculul, fără a fi nevoie de intervenția firmei de asigurări a șoferului care te-a accidentat.Valabil doar pe teritoriul Romaniei !
Mituri despre RCA AICI
Citeste si totul-despre-rca-ghid-si-sfaturi
Actualizari RCA : 1-7 zile de la intrarea in valabilitate .
ITP
Am ITP valabil mai multe sau mai putine zile decat imi arata aplicatia :
a.-verifica seria caroseriei pe care ai introdus-o in aplicatie sa corespunda cu cea din documentele de identificare ale vehiculului,iar daca sunt corect introduse in aplicatie,atunci verificati pe platforma RAROM si daca va arata datele diferit de data expirarii din talonul masinii, scrieti o  petitie RAROM .
ATENTIE ! Daca dupa introducerea masinii in platforma evita-amenzi ati schimbat destinatia autovehicului ( din autoturism in scop personal in taxi,scoala de soferi…alte destinatii de folosinta ) valabilitatea ITP se modifica si pentru actualizarea datelor,este nevoie sa introduceti din nou masina pentru a procesa noile date.
Actualizare ITP 1-5 zile
Derulează în sus

Agent Evita-Amenzi
Timpul de răspuns variază

Agent Evita-Amenzi
Salut 👋

Cum te pot ajuta?
1:40
×
Vorbeşte cu noi